Lighthearted Years, het langverwachte nieuwe album van Jacqueline Govaert verschijnt op 20 oktober bij Universal Music. Op de plaat staat niet alleen de liefde centraal, de zangeres zingt ook over het contrast tussen haar onbezonnen tienerjaren met Krezip en haar huidige bestaan.

Opener Back Of My Hand zet de toon voor het album. Een met behulp van producer Mitchell Froom gloedvol georkestreerde, licht opgevoerde soulballad in de geest van Dusty Springfield. Samen met het nummer For All Time vormt Back Of My Hand de ruggengraat van het album waarop de zangeres de liefde bezingt en kijkt naar de wereld om zich heen zoals deze nu is.

Lighthearted Years is geschreven en opgenomen met behulp van producer Mitchell Froom, bekend van zijn werk met Sheryl Crow, Crowded House, Suzanne Vega, Paul McCartney en Elvis Costello. Het album is in drie weken tijd opgenomen in Los Angeles met muzikanten als Matt Chamberlain (o.a. Pearl Jam), Bob Glaub (Bob Dylan, John Lennon, Bruce Springsteen) en Davey Faragher (Elvis Costello, Willy DeVille, Sheryl Crow).

In 1999 werd Jacqueline Govaert als frontvrouw in één klap bekend in Nederland dankzij het nummer I Would Stay. Na een reeks Top 40-hits en vier succesvolle albums besloot de groep in 2009 te stoppen. In 2010 verscheen Jacquelines eerste solo-album Good Life (toen ook al in VERA!) en deze werd vier jaar later opgevolgd met Songs To Soothe, dat binnenkwam op de eerste positie van de albumcharts.

Jacqueline komt op het podium echt tot leven en in een mum van tijd krijgt ze het hele publiek mee. Vanwege haar energie en de live band krijgt de muziek veel meer pit dan de nummers in studio uitvoering laten horen!

Wellicht ken je hem uit The Common Linnets: het voorprogramma zal vanavond verzorgd worden door Matthew Crosby. Deze singer-songwriter uit Nashville, Tennessee komt uit een familie van muzikanten. Zijn afkomst is dan ook goed terug te horen in zijn combinatie van folk en country.