Soms zijn fans bijna spraakmakender dan een band zelf. Zo haalde een groepje vrouwelijke fans van Jacuzzi Boys onder andere het AD met een door hen gemaakte clip bij het nummer Glazin’. De zes dames noemen zich Jacuzzi Gals en hebben voor de clip hun vagina’s ‘verkleed’ als de bandleden, die ze met behulp van touwtjes de tekst van Glazin’ laten playbacken. Behoorlijk bizar en niet heel smakelijk, maar de Jacuzzi Boys zelf kunnen het blijkbaar wel waarderen. Ze riepen de clip uit tot officiële clip voor Glazin’ en via hun Facebookpagina linken ze niet in de eerste plaats door naar hun eigen website, maar naar de fansite van de Jacuzzi Gals. De meest lelijke en smakeloze site ooit, maar dat zal niemand verbazen.

Zo makkelijk als de Jacuzzi Boys reageren op het filmpje van de Gals, zo klinken hun liedjes ook. Lang leve de lol en niet moeilijk doen, en daarmee past de band bij de nieuwe stroom garagerockbandjes die we de laatste tijd in Vera hebben mogen verwelkomen. Denk aan pollwinnaar Davila 666, Ty Segall en Tyvek. Jacuzzi Boys is dan wellicht iets minder hard en overdonderend maar vooral lekker vrolijk, rammelend en jawel, zomers. Ze komen dan ook rechtstreeks van de tropische stranden van Miami. In de garagerockscene zelf lijken ze ook erg geliefd, Jack White nodigde ze uit bij zijn ‘Third Man Records’ en ze namen onder andere splits met King Kahn en Nobunny op.

Zonnig, rammelend en barstensvol met aanstekelijke popmelodieën, hier word je na alle flauwe 1-aprilgrappen geheid weer vrolijk van. Daarnaast is het zondag, dus als je ook zo’n flinke dosis levensgenieters-mentaliteit hebt dan kun je vanavond lekker met een biertje in je hand je kater eruit komen springen.

In het voorprogramma onze lokale garagepunkhelden van Traumahelikopter. Die behoeven eigenlijk geen introductie meer, maar voor het geval je ze toch nog hebt weten te missen: hard, snel, energiek en heel goed. En net een beetje anders dan de gangbare garagezooi door het ontbreken van een bassist. Met twee gitaren en een drummer kan het tenslotte ook. Dat ze de ideale opener zijn voor een avondje garagerock bewezen ze als voorprogramma van Ty Segall ook al. Ben benieuwd of ze net als die avond tijdens de hoofdact ook nog even het podium op springen. Ik durf je in elk geval een enorm energiek optreden te garanderen, inclusief die dosis lang leve de lol dus. Doe jezelf een plezier en kom op tijd vanavond!

- Marinke