Het is jullie misschien nog nooit zo opgevallen. Maar in de kelder hebben we 2 kleine afvoer putjes voor al het zweet en verspild bier wat weg moet na een zaterdagnacht. Die putjes hebben het soms erg zwaar. Vooral na hardcore avonden of zoals vanavond zompige blues, dan moet het zweet weer van de muren af en het verspilde bier namelijk allemaal weer door de low point drains weg spoelen. Die putjes moeten wat verder uitgediept worden en wat groter gemaakt worden, zodat het allemaal wat makkelijker wegspoelt. Hoewel die kwaliteit die we in de kelder hebben natuurlijk niet zomaar door het putje verdwijnt. Dit wordt gewoon weer opgenomen door het grondwater waar dan weer nieuwe muziek uit voorkomt. Onze eigen circle of life, zeg maar.

We moeten dus de kelder wat verder uitdiepen om te kijken of we het bier en zweet wat makkelijker kwijt kunnen. Daarbij kunnen we dan meteen kijken hoe het gesteld is met de moerassige gronden en hoe het mogelijk is dat we allemaal toffe bands in het noorden hebben. Want met al deze zompige blues rock en roll en natuurlijk de garage sounds zou je toch verwachten dat dit met ons grondwater te maken zou hebben. Dat grondwater wordt natuurlijk vermengd met het bier wat we schenken in Vera. We moeten per slot van rekening ergens geld mee verdienen. Dus verdunnen we het bier, denken jullie dat je hartstikke goed kunt zuipen, geven we Groningen een muzikale impuls en worden wij nog stinkend rijk ook.

Vanavond gaan we dus met JC Thomaz op de slippers op zoek naar ons grondwater, we zullen ons op de knietjes door de kelder bewegen, het bier van de grond af likkend, gravend naar meer goddelijk sap waar we allemaal muzikale kennis uit verwerven. De muzikale omlijsting is er in elk geval naar vanavond. Swampy blues rocknroll op slippers. | ANCO