De in Long Island geboren Jeff Rosenstock begon naam voor zichzelf te maken toen hij als frontman speelde in bands uit de jaren 2000 als Bomb the Music Industry! en the Arrogant Sons of Bitches. Hectische en uitbundige punk, pop, ska en lo-fi, daar lagen zijn interesses. Sinds I Look Like Shit (2012), heeft hij zichzelf opnieuw uitgevonden als soloartiest, waarbij hij de idealen en de eclectische geluiden van al zijn vorige bands omarmde en hij aanzienlijk groeide als songwriter.

Naar het einde van het decennium toe werd Rosenstock bekend door zonder aankondiging nieuwe albums uit te brengen, en hij kreeg lovende kritieken voor releases zoals het zenuwachtige Post- uit 2018 en NO DREAM uit 2020, die hij later opnieuw opnam als een ska-album genaamd SKA DREAM. Rosenstock experimenteerde met hi-fi productie voor zijn typerende ruige en rauwe album HELLMODE uit 2023.

Support Walter Etc. speelt een mix van door de jaren 90 geïnspireerde pop- en skatepunk. De band ontstond in 2009 (toen nog onder de naam Walter Mitty And His Makeshift Orchestra), ging uit elkaar in 2015 en werd kort daarna opnieuw opgericht door  bandleider Dustin Hayes als Walter Etc.. Het idee: bandleden kunnen zich bij de band aansluiten en ook weer vertrekken wanneer ze zelf willen. Walter Etc. komt met hun originele line-up naar VERA als support van Jeff Rosenstock.