Jeff Rosenstock is een muzikale duizendpoot uit Long Island NY die in 1995, op zijn dertiende, zijn eerste band begon. Het verhaal gaat dat hij en een vriendje niet naar een begrafenis wilden vanwege alle emoties, en toen maar thuis Green Day-liedjes gingen coveren. Ter plaatse werd besloten zelf muziek te gaan maken: The Arrogant Sons Of Bitches was geboren! Die band hield het tot 2004 vol, waarna Rosenstock verder ging met Bomb The Music Industry. Een hele trits platen volgde. Hij was de eerste die zijn platen digitaal verkocht volgens het principe: betaal wat je wilt. Een echte DIY-houding heeft hem altijd gekenmerkt.

De muziek waar Jeff Rosenstock zich vanaf 2012 onder zijn eigen naam mee inlaat zit in de hoek van de skapunk, poppunk, punkrock en indierock. Zijn liedjes zijn echter zeker niet alleen melig; hij zingt ook over diepere persoonlijke thema’s, naast maatschappijkritische onderwerpen die in de VS altijd moeiteloos voor het oprapen liggen. De laatste plaat heet ‘Hellmode’, kwam afgelopen najaar uit, kreeg een 8,0 op Pitchfork en is geheel in stijl gratis te downloaden op Rosenstocks eigen label Quote Unquote Records. Het is zijn beste plaat tot nu toe, soms uitbundig zoals in ‘Future Is Dumb, dan weer introspectief in ‘Healmode’. Vanavond gaat het dus een gevarieerd concert worden, met een 90’s feel, van een ervaren muzikant met het hart op de juiste plaats.

Rosenstock maakt naast dit alles al heel lang muziek met Laura Stevenson, die we in VERA nog kennen omdat zij hier in 2016 een live-album opnam. Hij zit tevens in nog twee bands met de fantastische namen Antarctigo Vespucci en The Bruce Lee Band, maakte muziek en een musical voor de animatieserie ‘Craig Of The Creek’ op Cartoon Network en produceerde voor tal van bands platen.

Eentje daarvan is Walter Etc., die vanavond het bal zullen openen. Walter Etc., uit Ventura CA, speelt een mix van door de jaren ‘90 geïnspireerde pop- en skatepunk. De band ontstond in 2009 (toen nog onder de naam Walter Mitty And His Makeshift Orchestra), ging uit elkaar in 2015 en werd kort daarna opnieuw opgericht door bandleider Dustin Hayes als Walter Etc.. Het idee achter deze bandnaam: muzikanten kunnen zich bij de band aansluiten en ook weer vertrekken wanneer ze zelf willen. Ook weer heerlijk DIY, waar we hier in VERA zo van houden.

T-Ice