A Gunfight (Lamont Johnson, 1971)
Eigenlijk verwachten wij slechts de hardcore Cash dan wel western liefhebbers, want het is duistere kost. Cash was behoorlijk in den Here destijds en wilde er later niet echt aan herinnerd worden. Kirk Douglas heeft hem overigens wel persoonlijk gevraagd zijn tegenspeler te zijn. Cash acteerde behoorlijk veel, maar vooral voor TV. De film is dan ook slechts sinds kort makkelijk en betaalbaar verkijgbaar, al is het van een duistere IJslandse site. Maar altijd beter hun DVD dan de VHS-kopie die voorheen te krijgen was, tweedehands voor $69.99.

Verwacht dus niet een rauwe spaghetti-western die in die tijd ook volop gemaakt werden, maar zuivere Hollywood westernkost, met een schone dame en bikkelharde mannen met ferme kaken. Gefinancierd door een indianenstam overigens. En degene die met de soundtrack op vinyl op de proppen komt krijgt van mij een Zienemastrippenkaart! (Of twee of drie - het is onvindbaar....)

david

JOHNNY CASH SINGLES NIGHT: Quiz, Film, Muziek en meer!
23 december a.s., op de vooravond van kerst, staat de ster van country en rock’n roll voor de verandering boven Groningen, waar Vera het nachtelijk thuishonk vormt voor een memorabele JOHNNY CASH NIGHT! De avond wordt een roadtrip die wordt afgeschoten met een caleidoscopisch palet aan vragen in de vorm van een popquiz, waarna aan lager wal geraakte ‘gunners’ aan hun trekken komen in ‘EEN PISTOOLGEVECHT’, LIVE kan worden ervaren hoe zompige rock’n roll in een country jas wordt gehesen door de speciaal voor deze avond in het leven geroepen JOHNNY CASH TRIBUTE BAND ‘FUCKBOX’, hoe op gitzwart asfalt spijkers met venijnige trashrockabillykoppen zullen worden geslagen door de legendarische ‘FLOWERBOX’ met FUCK UP trekjes en waarbij de eindstreep in de kleine uurtjes zal worden gepasseerd op de dansvloer onder het genot van vele stars on ’45.

Het programma zal starten om 20.00 uur met de JOHNNY ‘REMEMBER ME’ CASH QUIZ waar kaarten via de website voor kunnen worden besteld. Rond half 10 zullen de breinbrekers plaats maken voor JOHNNY CASH en KIRK DOUGLAS in de western ‘EEN PISTOOLGEVECHT’ (1971), waar halverwege de film kan worden aangesloten in de BAJO RIO BAR. Hier staat de drank koud en popelt  de duo ‘FLOWERBOX’ om de verschroeide aarde met de speed of sound uit onze stoffige haren te beuken en ons te voeden met de grensverleggende maar vooral rebelse JOHNNY CASH klanken. Na deze set hobbelen we terug naar de ‘SINGLES ONLY ZAAL’ voor het einde van ‘A GUNFIGHT’ wat de vuurdoop zal inluiden van het klapstuk van de avond: LIVE zal door een ‘FLOWERBOX’,  ‘FUCKUPS’ - combi een voor oog en oor zeer bijzondere interpretatie van het icoon JOHNNY CASH ten gehore worden gebracht in de all string country formatie: ‘ROCKING HORSE’. Schakelend naar de ‘R’ van racing wordt de meet bepaald door de DJ’s die met veel 45-toeren geweld een geweldig dance mix samen stellen onder de titel ‘ONLY SINGLES’ – tot in de kleine uurtjes kan worden gedanst op 45-toeren vinyl.

Nog eén tip: duik vanavond net even wat dieper in de vetpot en strijk met je luizenkam net even wat vaker omhoog voor je je in petticoat en spiekerpents op je bsa of fietse stort voor een goudeerlijke pot rock’n roll in de voor vanavond omgeturnde JOHNNY CASH-tempel. Have fun and see you there!!

Steven.