Rocking Horse & Fuckbox & Flowerbox gevolgd door een SINGLES ONLY SWING
Jaja, veel muziek dus, maar ik hoor het u zeggen. 'SOS? Singles only?' Ja, slechts plaatjes op vinyl, liefst op 45 toeren (de maxisingle schuwen we niet). OK, nummers die ooit als single zijn uitgebracht zijn ook van de partij. En ja, ook jullie dames & heren van een wederhelft voorzien zijn van harte welkom. Als er maar gedanst wordt op de klanken van de One & Only Josz, die voor een schokkende gage bereid was een halfuur de boel op te komen luisteren. Verder zal de avond gevuld worden door de Gebr. Law.

Nou ja gebroeders.... Na vele jaren heerlijk als een Lonesome Train uitgerangeerd te hebben gestaan is  zowaar dj-law weer eens van de partij. En laat die nou net zijn second cousin thrice removed tegen het lijf gelopen zijn in de Appalachen van de zomer (in South Britches, North Carolina om precies te zijn). Dus niemand minder dan de onlangs in liederlijke staat aan beide zijdes van de Zienema bar aangetroffen Jack 'Moonshine' Law hebben wij speciaal voor u ingevlogen! Tenminste, dat wilden we, maar geen enkele vliegmaatschappij wilde de klus op zich nemen. Na een zwerftocht door Mexico en vervolgens een wilde treinrit langs de bananenplantages van Midden-Amerika lukte het hem aan boord van een Slow Boat to Delfzijl (tevens de titel van zijn binnenkort te verschijnen 'Alle 13 Goed' compilatieplaat) te smokkelen en hem het land ongezien binnen te loodsen. Hij heeft plechtig beloofd de avond iets anders af te ronden dan bij zijn optreden als gast DJ bij de laatste avond van Heike (we zweren het Remy) anderendaags. Dat er wellicht geen tequila wordt geschonken, tsja. Je moet wat over hebben voor een fijne danspartij.


JOHNNY CASH SINGLES NIGHT: Quiz, Fil
 m, Muziek en meer!
23 december a.s., op de vooravond van kerst, staat de ster van country en rock’n roll voor de verandering boven Groningen, waar Vera het nachtelijk thuishonk vormt voor een memorabele JOHNNY CASH NIGHT! De avond wordt een roadtrip die wordt afgeschoten met een caleidoscopisch palet aan vragen in de vorm van een popquiz, waarna aan lager wal geraakte ‘gunners’ aan hun trekken komen in ‘A GUNFIGHT’, LIVE kan worden ervaren hoe zompige rock’n roll in een country jas wordt gehesen door de speciaal voor deze avond in het leven geroepen JOHNNY CASH TRIBUTE BAND ‘FUCKBOX’, hoe op gitzwart asfalt spijkers met venijnige trashrockabillykoppen zullen worden geslagen door de legendarische ‘FLOWERBOX’ met FUCK UP trekjes en waarbij de eindstreep in de kleine uurtjes zal worden gepasseerd op de dansvloer onder het genot van vele stars on ’45.

Het programma zal starten om 20.00 uur met de JOHNNY ‘REMEMBER ME’ CASH QUIZ waar kaarten via de website voor kunnen worden besteld. Rond half 10 zullen de breinbrekers plaats maken voor JOHNNY CASH en KIRK DOUGLAS in de western ‘EEN PISTOOLGEVECHT’ uit 1971, waar halverwege de film kan worden aangesloten in de BAJO RIO BAR. Hier staat de drank koud en popelt  de duo ‘FLOWERBOX’ om de verschroeide aarde met de speed of sound uit onze stoffige haren te beuken en ons te voeden met de grensverleggende maar vooral rebelse JOHNNY CASH klanken. Na deze set hobbelen we terug naar de ‘SINGLES ONLY ZAAL’ voor het einde van ‘A GUNFIGHT’ wat de vuurdoop zal inluiden van het klapstuk van de avond: LIVE zal door een ‘FLOWERBOX’, ‘FUCKUPS’ - combi een voor oog en oor zeer bijzondere interpretatie van het icoon JOHNNY CASH ten gehore worden gebracht in de all string country formatie: ‘ROCKING HORSE’. Schakelend naar de ‘R’ van racing wordt de meet bepaald door de DJ’s die met veel 45-toeren geweld een geweldig dance mix samen stellen onder de titel ‘SINGLES ONLY’ – tot in de kleine uurtjes kan worden gedanst op 45-toeren vinyl.

Nog eén tip: duik vanavond net even wat dieper in de vetpot en strijk met je luizenkam net even wat vaker omhoog voor je je in petticoat en spiekerpents op je bsa of fietse stort voor een goudeerlijke pot rock’n roll in de voor vanavond omgeturnde JOHNNY CASH-tempel. Have fun and see you there!!

Steven.