Noem het naïef optimisme, maar als je het aan Jonathan Rhodes vraagt, ligt de weg open voor nieuwe avonturen. De zanger ploegt door zijn ziel en oogst verhalende liedjes die hij met zijn vijfkoppige band vol energie brengt. Daarbij is hij niet bang om de schemering van zijn hart te onderzoeken. Zijn muziek laat zich het beste omschrijven als Americana/folk met sporen van blues en een mespuntje gospel. Meeslepende roots rock wordt afgewisseld door kleine, fragiele liedjes, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift. In 2022 verscheen zijn eerste EP Dirt en in 2023 bracht hij een live-album uit: Live at Het Rode Hert. Hij speelde op ESNS, Tuckerville en Hit The City en verzorgde op bekende Nederlandse podia voorprogramma’s voor verschillende Amerikaanse en Nederlandse artiesten.

Rhodes ziet zichzelf als een muzikale laatbloeier. In zijn jeugd begreep hij de aantrekkingskracht van de Top 40 nooit helemaal, maar hij kreeg met de paplepel weinig beters ingegoten. Vroeg in zijn studententijd begon hij zelf te schrijven en groen als gras deed hij mee aan de Grote Prijs van Nederland, waar hij toch de publieksprijs bemachtigde. Pas later in zijn twintiger jaren ontdekte hij muzikale reuzen uit de vorige eeuw, zoals Paul Simon, Bob Dylan en Townes van Zandt, en ontbloeide zijn liefde voor pure muziek. Het brede publiek dat zich door hem aangesproken voelt, bevestigt zijn overtuiging dat zijn ‘oude’ muziek ook vandaag nog relevant is. In 2024 werkt Rhodes toe naar zijn debuut-album.

De Amsterdamse Max Poolman maakt samen met zijn band, the Union, rauwe, folky, southern rock. Geinspireerd door grote helden als Lynyrd Skynyrd, ZZ Top en Creedence Clearwater Revival. Zijn shows zijn gevarieerd en gaan van intieme, akoestische songs naar robuuste country-rock, vol met harde gitaren en rauwe vocalen.

In 2021 was Poolman geselecteerd voor Popronde, wat resulteerde in een grote reeks mooie concerten. In 2023 bracht hij zijn eerste album, Roads Go On Forever, uit, geïnspireerd door zijn eerdere reis naar de Verenigde Staten en Mexico, op zoek naar de roots van Americana. Na zijn laatste release heeft de zanger niet stilgezeten en eind 2024 staat er weer een album op de planning.