Persoonlijke lyrics en een kwetsbare, intieme overdracht. Dat is waar je bij een show van Julien Baker op kan rekenen.

Sinds haar eerste album release in 2015, ‘Sprained Ankle’, gaat het goed met de carrière van de 26-jarige singer-songwriter uit Memphis, Tennessee. Zo stond dit debuutalbum binnen de kortste keren op nummer 23 in de Billboard Heatseekers Albums chart en kwam Julien haar zelf geproduceerde album ‘Turn Out The Lights’ tot nummer 73 in de Billboard 200. En dat is niet zo gek. Keer op keer schrijft Julien nieuwe nummers met die heerlijke warme indie feel waar je geen genoeg van krijgt. De feel die ook goed terug te horen is op het nieuwste album van Julien Baker, 'Little Oblivions', die in februari 2021 gereleased werd.

Naast haar solo-werk zou je Julien Baker ook kunnen kennen als één derde van het driekoppige indierock fenomeen ‘Boygenius’, waar ze haar muzikale krachten met Phoebe Bridgers en Lucy Dacus bundelt. Hun selftitled EP, met zes nummers om bij weg te dromen, kwam in 2018 uit. 

Dit wordt Julien Baker haar eerste show in VERA, die je niet wil missen.


Ratboys speelde al eerder een VERA-show in 2018, toen in de kelderbar. Nu tourt deze indierock band met invloeden van alt-country met Julien Baker mee als support. En dat is een vette aanvulling op de show. Verwacht catchy nummers die echt een verhaal vertellen. Overigens, het nieuwste album van de band, 'Happy Birthday, Ratboy', werd begin april 2021 gereleased en is zeker het checken waard.