Kaia Kater groeide op tussen twee muzikale werelden. Haar familie was diep geworteld in de folkmuziek maar zelf bracht ze veel tijd door in West Virginia waar ze in aanraking kwam met ‘Appalachian music’. Kenmerkend voor deze stroming zijn de banjo als hoofdinstrument, gemixt met Schotse en Afrikaanse invloeden. Geïnspireerd door verschillende plekken weet Kaia Katers zo gezegd een uitzonderlijk geluid te produceren dat zowel modern als klassiek klinkt.

Haar virtuoze banjo techniek, diepe stem en indrukwekkend mooie liedjes zijn ook niet onopgemerkt gebleven in de rest van de wereld. Met haar album ‘Nine Pin’, dat uit kwam in 2016, begon Kaia Kater op te vallen in Noord Amerika en in de U.K en dat leverde lovende kritieken op in Rolling Stone Magazine, CBC Music en The Roots Music Report.

Voor haar derde album ‘Grenades’ is Kaia Kater een andere weg ingeslagen, waarbij ze put uit nieuwe sounds en muziekstijlen.

De support komt vanavond van de charmante Matthew Bean. Deze uit Seattle afkomstige multi-instrumentalist en singer-songwriter speelt onder de naam Sneaky Bones. Met de hulp van goede vrienden en mede muzikanten wist Bean geleidelijk aan zijn visie op folkmuziek te delen en hiermee een groot publiek aan te boren. Sneaky Bones maakt warme akoestische folk liedjes die er gemakkelijk in gaan. Voor liefhebbers van Ryan Adams en Paul Simon.