Dit event is afgelast. Meer info hier.

De KEI-week organiseert dit jaar voor de vijfde keer een bandcontest in samenwerking met VERA en Usva. De winnaar van de avond mag gaan optreden tijdens de 51e KEI-week en tijdens het Usva at the Park festival. Line-up:

Grant Lady
Grant Lady is een mix van verschillende nationaliteiten die samen een uiteenlopende rockshow neerzeten. Met invloeden uit de blues, indie-rock en psychedelica komt er van alles voorbij. Sinds december is deze bezetting van eerstejaars Groningers verantwoordelijk voor harde rocknummers en intieme ballads, waarin je continu verrast wordt.

Wicks & Wax
Speciaal voor deze gelegenheid zijn deze vier heren vanuit alle vier de windstreken bijeengekomen om een knaller van een show neer te zetten. Grapje, we komen allemaal uit Zuidoost-Drenthe. We komen dus ook met z'n allen "op fietse" naar de show. Alweer grapje, dat is meer dan 70 kilometer, we hebben wel wat beters te doen. En daarnaast stoot die CO2 zichzelf ook niet uit.

Vera's Charm
Deze eigenzinnige Groninger indieband dwaalt in de schaduw van post punk en grunge, en tussen grimmige muren van geluid verkondigt Vera's Charm haar verknipte versie daarvan.

The Lay
Catchy refreinen om mee te schreeuwen en muzikaal complexe composities: iedereen heeft wel iets te vinden in de muziek van The Lay. Als je maar van rocken houdt, want dat mag je verwachten als The Lay op het podium staat. Het is tot op heden nog niemand gelukt een genre aan deze band te plakken, maar het komt neer op een vrije combinatie van pop, rock, country, blues, folk en een hele dikke dosis lol. Dat laatste vooral.