De KEI-week organiseert dit jaar voor de vierde keer een bandcontest in samenwerking met VERA en dit jaar voor het eerst ook met de Usva. De winnaar van de avond mag gaan optreden tijdens de 50e KEI-week!
We stellen de deelnemers even aan je voor:

Ylvalie
Tijdens de opleiding ‘muziek’ aan het Noorderpoort groeide Ylvalie uit van een meisje dat met een akoestische gitaar haar emotionele en, soms, melancholische nummers vertolkte tot een  volwaardige soul/blues artieste met een krachtige stem. Niet langer was alleen een akoestische gitaar voldoende om haar stem bij te staan, dus besloot ze een band te vormen om haar nummers van meer energie te voorzien. Bram Vink op bas en Trefi Bashir op drums vormen de goede en solide basis voor haar nummers en het scherpe, snijdende gitaarspel van Chiron Schut zorgt voor een krachtige en complementaire tegenhanger voor de emotie waarmee Ylvalie zingt.

Sorry John
Sorry John is een band gevormd door vier jongemannen uit het noorden van Nederland. De groep bestaat sinds de zomer van 2015 en is vanaf de eerste repetitie druk bezig met het schrijven van een eigen repertoire. De muziekstijl is een combinatie van pop en rock met een dansbaar tintje, waar invloeden van o.a. Kings of Leon en John Mayer in terug te horen zijn. Inmiddels heeft de band de twee singles ‘Let Me Know’ en ‘Living on My Own’ uitgebracht en speelde shows op onder andere Eurosonic Noorderslag en in Paradiso Amsterdam.

Lowland Kid
Sinds 2015 is Lowland Kid op weg naar de top! Vanuit de stad Groningen waren ze onder andere te zien bij het bevrijdingsfestival Leeuwarden, POPgroningen, Friesland Pop en waren ze te beluisteren bij Radio Noord, Omrop Fryslan en bij Radio 2. In 2018 brengt de band zijn eerste single uit: India. De komende maanden zijn ze onder andere weer te zien op het bevrijdingsfestival Leeuwarden en op Graspop festival! Bandleden zijn: zanger/gitarist Anton Huizenga, gitarist Ruben van der Wal, drummer Floris Venema en bassist Eelke Lok.

Untold Stories
De vier mannen van Untold Stories brengen een gevaarlijk aanstekelijke mix van rock en pop ten gehore, waarvoor ze met name inspiratie putten uit het eigen alledaagse leven. Stevige gitaren gecombineerd met melodische vocals leveren songs op die gegarandeerd in je hoofd blijven hangen.