Het is altijd een beetje gevaarlijk als je gebombardeerd wordt tot ‘band to watch’. Door het succes dat de Utrechtse band Kensington had met debuutplaat Borders (2010) en de diverse uitverkochte shows die erop volgden, stonden de aasgieren in de rij om een graantje mee te pikken. Met die nare types moet natuurlijk worden afgerekend en daarom heet de nieuwe plaat heel toepasselijk Vultures. Met een wat donkerder en nog meer internationaal georiënteerd geluid. Het album stamt alweer uit mei, dus is het de hoogste tijd voor een stevige clubtour, gepresenteerd door 3FM maar liefst. Met - een maand voor het optreden in Vera - alweer de nodige bordjes ‘sold out’.

Maar het is ook wel begrijpelijk dat het zo hard loopt. Hoewel recensenten het er grotendeels over eens lijken te zijn dat Kensington niet direct een definieerbare eigen sound heeft, memoreert de muziek heel sterk aan (Britpop)bands waar mensen graag voor in de rij staan. Kings of Leon, Editors, Coldplay, White Lies... Maar voor deze jongens hoef je nog geen retedure stadiontickets te kopen – je kunt de band nog gewoon voor een zacht prijsje zien in je favoriete club. Veel beter, als je het mij vraagt. Kensington is echter een band met ambitie, dus het zou meteen wel eens de laatste keer kunnen zijn dat je ze in de knusse setting van Vera kunt bekijken. Doe er je voordeel mee!

Toegevoegd aan het voorprogramma: I Kissed Charles, een Nederlandse synthpopband rond zangeres Charlot Henzen. Het is gewoon een avondje lekker meebrullen met de stevige popsongs van het Utrechtse kwartet. Waar het nieuwe album is opgenomen in Berlijn, gemixt in Londen en gemasterd in New York, gaat er vanavond weer even niets boven Groningen!

-Weedebee