De mannen op de bandfoto zien eruit als de nachtportiers van een Hells Angels Club, die overdag aan motoren sleutelen in de American chopper werkplaats van Paul Senior. Maar bij betere beschouwing blijkt het bij deze band te gaan om Blaine Cartwright, de charismatische frontman van Nashville Pussy, waar hij als kapitein aan het roer staat samen met zijn stoot van een vrouw Ruyter Suys. Samen met Nine Pound Hammer maatjes Earl Crimson (gitaar) en Rob Hulsman (drums) en nieuwkomers Todd Gorrell (bas) en Erin Reynolds (vocals) heeft hij de stevig gospelrockende band  Kentucky Bridgeburners opgericht waar hij met de gitaar zwaait als God met zijn scepter.

De mannen hebben de bijbel ter hand genomen en hun sex, drugs en rock en roll zonden opgebiecht in een vijfendertig minuten durende 'Hail Jesus'. Al eerder smeerde Cartwright de punk en hardrock uit met fikse kladders countrymuziek op het geweldige 'Country Classics' album van Nine Pound Hammer, nu is het de beurt aan de gospel.

Met snijdende stem smeekt de southern rocker om Jezus, bekeert volgelingen met harde gitaar en ramt hij het evangelie door je strot of je nu wilt of niet. De man met de stem van Bon Scott, go motherfucker go, en het charisma van The Reverend Horton Heat neemt je mee op een geloofsbelijdenis naar in blues, rock en soul gedrenkte hallelujaas en punkgebeden, want daar staat de plaat en de man stijf van.

Het album opent sterk met het ronkende 'Hail Jesus' met fijn gitaarloopje, waarna 'Don't Knock', een duet met de heilige maagd Suys, een lekkere hardrocktrack met pit, je een stevige schop tegen je achterste geeft. Op 'Look It Up In The Bible' wordt het rock-evangelie gepredikt, alsof de duivel hem op zijn hielen zit, go satan go, en pas bij 'You got To Move' met heerlijk orgeltje en stevige gitaar twang rust de hardrock apostel even uit. Het origineel, een prachtig ingetogen belijdende blues ballad, is van Fred McDowell uit 1964 en tevens gecovered door The Rolling Stones op Sticky Fingers (1971).

De plaat vervolgt met veel twang dang en thank you m'am truckersrock en punk en giert uit de bocht op 'We All Know What Jesus Did (But What Did You Do)' en het vanuit de biechtstoel geschreven bekeerde 'Lord Here I Am' en eindigt met de orgelgospel 'Go In Peace'.

Heel anders dan zwarte gospel kippenvel diamant 'Play Nine Songs With Mr Quintron', van die andere Cartwright, is 'Hail Jesus' meer de white trash gospel voor de hard rockende punker. Sex, drugs en gospelroll!

-Nathalie