Na een optreden tijdens Eurosonic 2023 keert Kids With Buns terug naar Groningen voor een show in VERA met nieuwe muziek! Debuutalbum Out of Place is een openhartige coming-of-ageplaat geworden over tienerangst en de worstelingen die hand in hand gaan met volwassen worden in een nog steeds vaak homofobe wereld. Al hoef je niet queer te zijn om je in het album te herkennen. Zo zingt de band bijvoorbeeld ook over drukkende verwachtingen vanuit je omgeving en hoeveel pijn een breakup tussen vrienden kan doen.

Kids With Buns heeft voor Out of Place inspiratie gehaald uit de muziek van Nick Drake, de gitaarstijl van Ben Howard en de houding van Girl In Red. Deze inspiratie komt samen tot intieme indierock gedreven door de melodieuze gitaren en de unieke diepe stem van zangeres-gitariste Marie Van Uytvanck, resulterend in 'sad bangers' om op te dansen tijdens een mental breakdown in de badkamer.

De support van vanavond is Iskander Moon. De 23-jarige Belgische artiest heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een uitgebreide muzikale reis doorgemaakt. In de afgelopen twee jaar is Iskander Moon actief betrokken geweest als producer en songwriter voor artiesten zoals Mooneye (die op 23 maart op VERA Mainstage zal optreden).

Gedurende deze twee jaar heeft hij ook stappen gezet als soloartiest onder zijn alter ego Iskander Moon, waarbij hij eenvoudige, oprechte popsongs met meeslepende teksten probeert te brengen, gezongen vanachter zijn ivoren toetsen. Denk aan Bon Iver, James Bay en Tom Odell.