Ja, hoor! Ook dit jaar kun je op Koningsdag naar Vera. In de voorkamer van VERA is er een tweedehands vintage en vinyl marktje en kan je nog genoeg meekrijgen van Koning Dub. Echter, in de grote zaal gaat het grote garagegeweld gebeuren met bands die stuk voor stuk door ons in het garagerock hokje zijn gepropt.

13:00 The Baby Salad
Lange avonden goedkope wijn drinken met je vrienden en jammen, zo ongeveer moet deze band zijn ontstaan. Groningse The Baby Salad maakt indierock met lekker veel reverb en een zanger die wat stemgeluid betreft nog het meest weg heeft van Talking Heads' zanger David Byrne.

14:00 The Heck
De nieuwe band van Henri Keefman, bekend van bands als De Keefmen en The Sensational Second Cousins. The Heck is in wezen een doorstart van De Keefmen, garagerock met een lichte country tic. Liefhebbers van bands als Reigning Sound en Recipees weten wat ze mogen verwachten.

15:00 The Black Cult
Deze Groningers zijn lang geen onbekende meer van de vaste VERA bezoekers, hebben vorig jaar nog een uitstekende garagepopplaat uitgebracht met daarop de ene naar de andere knaller. Deze band heeft ook de nodige meters gemaakt en weet een energieke liveshow te geven.

16:00 Bounty Island
Bounty Island komt uti Nederlands' zuidelijkste stad Maastricht en klinkt zo tropisch als de naam doet vermoeden. Alsof Hall & Oates met Sonic Youth op het podium staat en ze cocktails met een klein vleugje psychedelische staan te sippen. Falsetto zang, uitgesponnen psychedelica en lekker lange saxofoonsolo's.

17:00 Fake O's
"Het meest gewelddadig goede wat Groningen momenteel te bieden heeft" aldus Mark K van City Trash magazine, je hoort het goed. Deze punkers kunnen het niet laten om live lekker uit de bocht vliegen, hebben onlangs nog een singeltje uitgebracht en halen het goede uit de punkgeschiedenis naar boven.

18:00 Ex-Cult (USA)
Het derde album van deze band doet zeker niet onder voor de eerste twee. De verwachtingen waren hoog, maar Ex-Cult weet het weer waar te maken. Op Negative Growth, wat in september 2016 uit kwam, blijkt dat de band als een goed geoliede machine speelt en het album raast met volle snelheid door je speakers. De korte tracks met rauwe vocals en snelle gitaren zitten vol aanstekelijke energie. Zanger Chris Shaw ken je misschien van GØGGS, waarbij Ty Segal ook achter de knoppen zit.  Maar, ‘wat Ex-Cult op Negative Growth laat horen overtreft alles wat GØGGS tot dusver heeft laten horen.’ aldus Planet Trash. Als je van moderne punk houdt, is dit absoluut een aanrader.

Dj duo Lada & Stip draaien de bands aan elkaar, de honger kan gestild worden bij Lightning Barbecue (vega & vlees) en er is een vintage & vinyl sale in de voorkamer!

art: Jan Hamstra