Het is niet alleen Rock ’n Roll wat er uit de lichtstad komt. Naast spierballenpunkers Peter Pan Speedrock en garagepunkers The Spades komt hier ook op elektronica gebied het een en ander vandaan. Een van deze groepen is Klaus Womb & Penny Super Pony Strip. Klaus Womb voor insiders, maar dat doet de groep niet goed, want mevrouw Penny Super Pony Strip mag er ook wezen.

De mannelijke helft van deze groep hebben we voor kort al eens in de kelderbar gezien, waar hij de knoppendraaier was van Nikoo. Geen onbekende dus, en absoluut geen verkeerde act. De Nikoo fans zullen vanavond verrast worden want de met gabber vermorzelde elektropunk beukt uit de machines van dit duo. Opgefokte Synths, overstuurde drumcomputer en om beurten de microfoon in de hand. Samen met gekke pakjes en een VJ collectief genaamd Vreemde Volgels, kan het niet anders gaan dan een verdomd energieke show.

Uit onze eigen stad komt Vakantie. Vakantie bestaat uit Rik Möhlmann en Gijs Deddens. Twee mannen die een serieuse poging doen om het record van het vaakst in een jaar in de kelderbar gespeeld hebben. Zoals de naam doet vermoeden doen zij het ietwat rustiger aan, maar ook zij pakken de gabber aan en vermorzelen het tot het hun eigen is. Nog maar even terug hebben ze een tape uitgebracht op het witch house label Haunted Cassette Tapes label.
Begin je swing goed, kom naar de kelderbar!

– Thomas