KlimaVera: hét ultieme klimaatfestival in VERA, georganiseerd in samenwerking met Extinction Rebellion Groningen. Nee, we gaan niet zitten somberen, maar inspireren en actie ondernemen!

Psycholoog Cornelie van Kampenhout geeft eerste hulp bij klimaatemoties. Er is muziek van Tristan Visser en Willie Darktrousers, en spoken word poetry van kunstenaar en activist Chihiro Geuzebroek. Wetenschapper Lisa Hof vertelt over de huidige stand van het klimaat en zet de laatste feiten op een rijtje. Auteur en XR-woordvoerder Hannah Prins vertelt samen met Jantijn Anema wat hen motiveert om actie te voeren.

Overdag kun je in VERA gratis meedoen aan een spoedcursus actievoeren van Extinction Rebellion, of meedoen aan een drumworkshop van de activistische drumband Rhythms of Resistance. Voor meer informatie daarover kun je hier klikken.

Het programma:
20.00 - 20.30 Cornelie van Kampenhout & Chihiro Geuzebroek
Psycholoog geeft eerste hulp bij klimaatemoties en anti(klimaat)racisme spoken word dichter en singer songwriter draagt voor.

20:45 - 21:15 Lisa Hof & Tristan Visser
Wetenschapper Lisa Hof vertelt over de huidige stand van het klimaat en muzikant en ontdekkingsreiziger speelt met de grens tussen geluid en muziek rondom het thema: zee.

21.30 - 22.00 Hannah Prins met Jantijn Anema & Willie Darktrousers
Schrijvers van 'Je bent jong en je wil wat toekomst' vertellen over activisme, hun boek en hoe jonge mensen in actie kunnen komen en zanger speelt protestliederen.

22.00 - 23.00 DJ Lemke

Artwork: Ricky van Duuren