Gelukkig, het is weer zover, onze jaarlijke Dub Inferno Koninginne middag staat weer voor de deur. Dub Inferno Sound ontstond in 1997, nu 15 jaar geleden, toen ondergetekende tijdens de VERA verbouwing in de kelderbar als gast dj draaide op een avond van Disco Inferno en daarvoor de naam eenmalig omdoopte tot Dub Inferno. Het was een groot succes en al gauw stonden we samen met Pieter Platenworm, Josz de Boss en binnen een jaar met Supa erbij, in de grote zaal Reggae te draaien. In het begin nog met merendeel Dub uit Jamaica maar al gauw werd er omgeschakeld naar DanceHall. Erg vaak werden er gast djs uit het land uitgenodigd en er was zelfs een periode dat het maandelijks was, hoogtijden! Ik herinner me nog vele memorabele momenten uit die periode..

Ook de KoninginneDub is destijds in het leven geroepen en is inmiddels een VERA-traditie geworden op deze dag: smiddags buiten voor de deur van onze VERA Club, de straat vol mensen (roadblock) en Dub Inferno Djs draaien dansbare Jamaicaanse klanken.

De crew van RoundBeat HiFi SoundSystem (ThijsDubwise, O29 en Steely) stelt al jaren hun rijtje BassBoxen ter beschikkingen om de 'musikal vibe' nog beter te laten voelen, want de bass is oh zo belangrijk in Reggae en Dub muziek.. beuken maar !!

Wat er volgend jaar met de naam van dit event gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Blijft het KoninginneDub of wordt het KoningDub, of King's Dub (klinkt ook goed), Dub-King, King of Dub, maar troonopvolger van Nederland is helemaal geen King of Dub LOL ... dus in ieder geval dit jaar nog de oude naam en wie weet houden we het wel zo.

Ook op de KoninginneDub zijn de laatste jaren een aantal gast djs en sounds de revue gepasseerd : Jah Sound, FWD Sound, Backawall Movement, Brentford Sound, Crucial Sound, Slimmah Sound om een paar te noemen. Op dit moment van schrijven weet ik nog niet wie dit jaar de gasten gaan worden maar dat gaat echt wel weer goed komen op deze hopelijk zonnige dag, want als het regent gaat het helemaal niet door en blijven we thuis. Maar daar gaan we natuurlijk niet van uit.

De zon zal schijnen en voor uw keel is deze middag van 13.00 tot 18.00 de kelderbar open en van de straatkant te betreden.

1 Love,
Steely Promo