Krause en Daily Bread strijden een beetje om de titel van hipste electro-act van Nederland en komen toevallig beiden uit het Noorden. Nadat Daily Bread eind vorig jaar met een  nieuw album kwam is het nu de beurt aan Groningens trots Krause. Op 16 maart is Vera de plek waar het tweede album van het alter ego van  Susanne Clermonts aan het publiek wordt gepresenteerd. De titel geeft aan dat ze helemaal opnieuw is begonnen: Tenderfoot, wat zoveel betekent als ‘groentje’.

Het heeft dan ook vier jaar geduurd voor er een opvolger was van het knallende debuutalbum No Guts No Glory. Dat album werd geproduceerd door ‘beatbeukers’ Noisia, die garant stonden voor twaalf electropop pareltjes. Voor Tenderfoot besloot Clermonts om samen te werken met een variatie aan getalenteerde  Nederlandse producers, zoals Mason, Sjam Sjamsoedin (van Nobody Beats The Drum), Mike Luck, Dem Slackers en Fellow. Ze zorgen voor een divers en energiek resultaat, waarvan momenteel alleen nog  single ‘Something Smells Fishy’ online te horen is (te downloaden compleet met spelletje voor op je iPhone).

Op EuroSonic gaf Krause echter een set weg die vol stond met nieuwe nummers en een voorproefje is van wat we kunnen verwachten.  Ze schoot van disco naar hardstyle en van hip-hop naar electropop. De reacties waren lovend en we kijken daarom uit naar de volledige show in Vera.

Dat het lang duurde voor er een nieuw album lag, komt doordat Clermonts  geveld werd door een  burn-out. Die is wel de reden dat de teksten op het nieuwe album persoonlijker zijn dan eerder.  Na een innerlijke zoektocht van een jaar  was de basis voor Tenderfoot gelegd en konden de opnames beginnen. Dat klinkt soft, maar de songs hebben de bekende combinatie van disco, electro beats en ruige zang.

Live-optredens van Krause laten niemand onberoerd. Of zoals het hippe Engelse blog This is Fake DIY over Krauses EuroSonic optreden meldde: “Zelfs de meest terughoudende hipsters knikten tegen het einde van het optreden instemmend met hun hoofden”. Wees daar dus bij, het kost je alleen maar een maandkaart, maar kom op tijd, want de vorige keer stond het stampvol!

Tsjalling

NB. Na de show gaan we in een keer naar de Krause Afterparty met Doppelgang en Mike Luck.