Dromerige zanglijntjes, psychedelische gitaren met een lekkere zompige sound. Bij het beluisteren van het uit Los Angeles afkomstige Levitation Room waan je je al snel aan een heerlijke lauwwarme zee, voetjes in het zand en een mooie zonsondergang aan de horizon.

Debuut plaat 'Ethos' komt uit in 2016 op Burger Records als opvolger van de in 2015 opgenomen EP 'Minds Of Our Own' en is
een heerlijke trip door een idylisch psychedelisch landschap. Een echte feel good plaat, die prima past in het rijtje Allah La's, Black Angels en een King Gizzard And The Lizard Wizard.

De band is in 2012 opgericht door zanger gitarist Julian Porte en goede vriend Gabriel Fernandez en samen runnen ze ook Everydaze Music Store And Vintage boutique,
houden wel van een paddestoelen tripje en zweren dat ze tijdens en tour door Arizona UFO's gespot hebben.
Gooi dat allemaal in de muziek, doe je ogen dicht en neem vervolgens zelf een muzikaal tripje door lala land in het universum van Levitation Room.

Los Angeles is tevens de thuisbasis van garage dreampop rock'n roll trio L.A. Witch. Echter geen warme, zomerse deuntjes van dit Californische drietal.
De band onder aanvoering van zanger/ gitarist Sadie Sanchez maakt ietwat sinistere, donkere psychedelica met een scherp randje dat evenals haar messcherpe stem de ruggegraat vormt van deze op surf en garagerock geschoolde band.

L.A. Witch tekent in 2017 bij het Suicide Squeeze Records label, dat onder andere experimentele bands huisvest als het prachtige sluimerende This Will Destroy You en punk outfit The Coathangers.

'Octubre' is de laatste 12 inch van dit duistere trio waarop drummer Ellie English en bassist Irita Pai een warme, zompige deken spinnen over de gierend echoende gitaar van Sanchez. De perfecte soundtrack voor een nazomerse zwoele nacht, voordat de dagen weer korter worden en de avonden lang en donker.

Zover is het gelukkig nog niet, maar mijmeren mag altijd.

Nathalie

NB. Dit concert is gratis met een VERA Clubkaart. Ook zo'n toffe pas? Meer info hier.