CORONA UPDATE: VERA GAAT DICHT T/M 31 MAART!
Alle concerten, films en dansavonden gaan niet door.

We volgden tot vandaag nog het advies van het RIVM, maar vinden - mede door geluiden vanuit de club - het nu onverantwoord onze medewerkers en het publiek bloot te stellen aan de risico's.

Kaartkopers voor afgelaste of verplaatste shows krijgen bericht.

ENGLISH
VERA IS CLOSED UNTIL THE 1ST OF APRIL.
Vera has decides to cancel all events to lower the risk of infection for our employees and visitors.
Bought a ticket for a cancelled of postponed show, we will contact you.

Hier vind je onze richtlijnen m.b.t. Corona

 

Het was een van die nachten waarin ik en mijn broer, toentertijd twee verveelde pubers, ’s nachts het internet afstruinen op zoek naar welke obscure tsjak we maar konden vinden. ‘’Wist je’’ hoor ik mijn broer nog zeggen ‘’dat de niet aangepaste versies van Star Wars in hoogste kwaliteit op LaserDisc te vinden zijn?’’

LASERDISC?!

LaserDisc.

Archaïsche analoge film schijven uit de jaren ’80, met doorgaans een uur aan materiaal per kant waardoor je halverwege de film je disc moet omdraaien. Commercieel gezien konden ze niet op tegen de toegankelijkheid en prijs van VHS, en is het medium uiteindelijk alleen maar echt populair geweest in Japan.

Maar wel met de coolste naam waar een mediadrager op kan hopen!

Die naam (gepaard met het idee van hilarisch grote cd’s) plantte een mogelijke obsessie in mij die ik zo lang mogelijk heb geprobeerd te onderdrukken. Jarenlang heb ik met een belast geweten en rooie oortjes af en toe stiekem op Marktplaats LaserDiscs opgezocht, met de kennis dat wanneer ik er daadwerkelijk één zou kopen, het hek dan ook van de dam zal zijn. Wie mij kent weet dat ik soms een aan ongezond grenzende fascinatie met onzinnige meuk kan hebben, en tot mijn (in retrospect wellicht mindere) verbazing kwam ik er achter dat een aantal van mijn vrienden er eigenlijk al vanuit waren gegaan dat ik een LaserDisc collectie zou hebben. Iets wat ik dus altijd actief heb geprobeerd te vermijden.

Maar met het lezen van deze tekst kun je wel raden dat ik mijn strijd om géén LaserDisc aan te schaffen schandalig verloren heb.Op een manische zomernacht is de hitte dusdanig naar mijn hoofd gestegen dat ik de volgende ochtend wat wazig wakker werd met een orderbevestiging in mijn inbox en een bedrag dat ik weiger te specificeren lichter op mijn bankrekening.

Gelukkig gunt Zienema me de kans om mijn enthousiasme voor dit obsolete medium te delen met het publiek! Vandaar dat we deze avond een ware parel hebben uitgekozen om te vertonen. Welke klassieker dit is blijft een verrassing, maar ik kan alvast verklappen dat het alles omvat wat een film, net als LaserDisc, tijdloos maakt: Aktie, suspense, romantiek, intrige, en natuurlijk... Dolph Lundgren.