We spreken over 21 januari 2019. De schoonmakers zijn net klaar met het opruimen van de brokstukken van de orkaan die Jagersonic heet en de rust keert enigszins terug in ons mooie pandje in de Oosterstraat.  Even bijkomen van een drukke week Eurosonic. Om een van de brakste dagen van het jaar wat te verlichten hebben we een mooie Downstage Extra voor deze dag staan.

Leah Senior uit Melbourne, maakt psychedelische folk. Geen idee wat je daar dan bij moet denken, maar volgens mij vertaalt het zich als, gewoon hele mooie liedjes. Dat dachten de leden van King Gizzard & The Lizard Wizard  ook na het horen van haar debuutalbum Summer’s On The Ground  en daarom vroegen ze haar om mee te doen op Murder of the Universe. Je kunt haar daarop herkennen aan de onheilspellende spoken word. Daarnaast werd haar tweede album Pretty Faces uitgebracht op King Gizz’s eigen label Flightless Records. Voor liefhebbers van The Weather Station, het eerdere werk van Angel Olsen, Jennifer Castle en Stella Donnelly, is Leah Senior een echte aanrader.

Lo/Now doet deze avond de support. Ike de Zeeuw van Wolvon debuteerde met dit singer-songwriter project tijdens Zomervakantie bij Rebel Rebel en dat was erg mooi en vormt het samen met Leah Senior een mooie combi voor deze avond. Hopelijk tot dan!|ROBERT