Eind vorig jaar kwam Lefties Soul Connection met een nieuw album. Nu was het hier na vier jaar wel weer eens tijd voor, en het wachten werd beloond met iets speciaals. Het was namelijk voor het eerst dat er samen gewerkt werd met een vocalist. Op bijna de helft van de CD staan vocale bijdragen, waarmee de band duidelijk aangeeft een andere weg in te slaan dan op de twee eerdere albums. Tijd om de horizon te verbreden, moet LSC hebben gedacht.

Onder leiding van Onno Smit is de band is ondertussen alweer tien jaar bezig, en mag zich zo onderhand wel een van de beste garagefunk bands van Nederland noemen. Naast ons kleine landje heeft LSC door bijna heel Europa de instrumentale kant van zich laten horen. Vanuit thuisbasis Amsterdam, zijn er in 2006 en 2007 twee albums uitgebracht. Hierop zijn duidelijk invloeden te horen van The Roots, The Meters en James Brown. Na een tijdje flink op tour te zijn geweest en een verandering in de line-up, was het tijd voor een derde album.

Op ‘One Punch Pete’ zijn maar liefst drie gast vocalisten te horen. De stem die er het meeste uitspringt is die van Michelle David. Deze kleine Amerikaanse gospel/soul zangeres heeft een geweldige longinhoud waarmee ze enorm veel geluid kan produceren. Michelle is verantwoordelijk voor de meeste bijdrages, wat zeker geen slechte keuze is. Halverwege het album laten zanger Flomega uit Duitsland en blueszangeres Corrina Greyson uit Londen ook nog van zich horen.

Voor degenen die bij het woord verandering de haren al uit het hoofd willen trekken, geen paniek: er staan nog genoeg rauwe, funky intrumentals op de plaat, waar LSC om bekend staat. Het zijn deze nummers die nog steeds de hoogtepunten vormen. Ook zit de muziek weer boordevol Hammondorgel, wat het heerlijk maakt om naar te luisteren.

Live groovet en swingt het al helemaal de pan uit, en om het geheel af te toppen zal ook Michelle David vanavond bij de show aanwezig zijn!

- Merijn