Op zaterdag 16 augustus host platenmaatschappij Subroutine Records al voor de vijfde keer een Zomercafé in de Grote Zaal van VERA. Sinds een aantal jaren doen de twee oud-Veranen dat samen met de illustere concertorganisatoren van Lepel Concerts.

Zoals gebruikelijk staan er weer drie bands op het programma: Space Siren, WOLVON en Silver Ferns.

Space Siren is geen onbekende meer in Groningen. De noiserockers uit de Bollenstreek zijn al jaren graag geziene gasten op de lokale podia. Een aantal maanden terug bliezen ze het dak van het bijgebouw van de Suikenunie er nog bijna af tijdens het Lepel Festival. In juni verscheen hun tweede album “If You Scream Like That, Your Monkey Won’t Come”, dat door de media en hun fanschare gretig werd ontvangen. Kicking the Habit omschreef Space Siren als ‘de ultieme Nederlandse undergroundband’.

Ook de drie harige ‘noiseniks’ van WOLVON kwamen recentelijk met nieuw materiaal. Na de afgelopen jaren stormenderwijs de landelijke podia te hebben veroverd – van VERA Downstage tot de Melkweg - verscheen begin juni de nieuwe EP ‘bother.’ De ‘ziedende mix van noise, post-hardcore, kraut en wave’ van het trio werd op een single-sided EP, met schitterend artwork van Gijs Deddens, uitgebracht en in een afgeladen De Gym gepresenteerd.

Op de bovengenoemde presentatie van WOLVON, maakte het Groningse publiek voor het eerst kennis met Silver Ferns. Met twee leden van (the late, great Groningse indierockband) Propeller en bekende gezichten uit oa.Vox Von Braun en Avery Plains in de gelederen, maar nog geen noot op plaat of online te beluisteren, verraste de band het publiek volledig. Nieuwe muzikale richtingen en een nieuwe sound, maar met de vertrouwde ambachtelijke songs en kwaliteit. Op 16 augustus voor het eerst te horen in VERA.

Speelvolgorde:
1. Silver Ferns
2. WOLVON
3. Space Siren