LIFE staat aan de top van de hedendaagse golf van Britse gitaarmuziek, samen met andere 'scene champions' als IDLES en Fontaines D.C.. De band haalt inspiratie uit bands als The Fall, Blur en Parquet Courts en legt de focus op gemeenschap en laat hun ietwat geestige, niet-gecentreerde sociale commentaar maar al te graag doorschemeren.

De band, afkomstig uit Hull in het noordoosten van Engeland, is confronterend in hun geluid en hun politieke opvattingen. Verwacht een energieke, schurende punkhouding van het kwartet die schrijft over kwalen van de samenleving. Frontman Mez springt en danst over het podium met een dodelijke energie die doet denken aan Jarvis Cocker die de liefde bedrijft met Frank Sidebottom en de Sultans of Ping.

Brixton based support Alien Chicks is een postpunk power trio. Hun muziek verkent een wijde mix aan genres, zoals jazz, rap, bossa nova en math rock. De nummers van Alien Chicks zijn een surrealistisch sociaal commentaar, volgestopt met pakkende ritmes en eclectische maatsoorten. Hun jeugdige charisma, humor, passie en gevoel van plezier zorgen voor een verslavend energieke live show.