Dit wordt de derde keer dat de Zweed Emil Svavängen met zijn muzikale project Loney Dear langs komt in Vera. De eerste keer was in 2007, en toen hij de achtste plek behaalde in de poll was het duidelijk dat Vera een groot fan is.

Na in 2011 zijn zesde album uitgebracht te hebben liet de Zweedse singer-songwriter de wereld zes jaar lang wachten op zijn nieuwe plaat. Deze kwam nog geen twee maanden geleden uit en was het wachten zeker waard. Het album, uitgebracht bij Real World Records, het label van Peter Gabriel, werd bedolven onder de lovende recensies!

De nieuwste plaat gaat ook onder de naam Loney Dear en staat bol van emotievolle tracks die prachtig zijn opgebouwd en zorgen er samen met vervreemdende teksten voor dat de muziek je beet pakt.

Svavängen wordt nu meer beïnvloed vanaf de experimentele kant dan bij zijn vorige bezoek. Er zijn gelaagde synths en elektronische beats te horen. In de muziek kan je blues, folk, pop en zelfs jazz terug horen, het is dat ook niet geheel verrassend dat het vaak wordt gecategoriseerd als alternatief.

Hoe dan ook, Loney Dear zal ons muzikaal komen verwennen met zijn prachtige tracks en immer overtuigende live performances. Wij hebben er zin!

1921
Support komt van 1921. Het tweetal maakt electronisch-organische indie-pop. In combinatie met een unieke stem  wordt een prachtige indrukwekkende sound gesmeed.