Lotus (Pascale Simons, Nederland 2011) + Q & A met acteur Joris Smit (genomineerd voor de Gouden Kalf voor beste bijrol)
35mm, kleur, 100 min, Nederlands gesproken
Dutch, no subtitles

Lotus is een raamvertelling waarin de levens van uiteenlopende Nederlandse gezinnen en personen verbonden worden, terwijl zij op het eerste gezicht ver van elkaar verwijderd lijken. Het is het speelfilmdebuut van Pascale Simons die hoge ogen gooide op het Nederlands Filmfestival 2011. Zij weet een confronterend beeld neer te zetten van de complexe eenzaamheid die in de huidige maatschappij mensen op verschillende manieren kan vloeren, maar ook moed kan geven. Dit wordt ondersteund door een bijzondere soundtrack die dj Perquisite samen met zangeres Renske Taminiau en Jasper Slijderink speciaal voor de film maakten.

Na afloop van de film zal acteur Joris Smit aanwezig zijn om vragen te beantwoorden van het publiek. Het is een mooie kans om meer over Lotus te weten te komen, andere projecten of gewoon om te vragen hoe het was om met Georgina Verbaan en Jack Wouterse samen te werken.