Door de smalle ingang in het oude voorpand kan VERA grote aantallen bezoekers niet snel verwerken. Kom dus op tijd om een lange rij te ontlopen.
Heb je nog geen maandkaart, hou dan € 1,50 paraat voor een snelle kassa-afwikkeling. Alvast bedankt. Meer weten over de maandkaart, klik hier.

__________________________________________________________________________

Vanavond wordt in VERA de biografie van Lou Leeuw gepresenteerd. Het boek is geschreven door Jan Strikwerda, bekend van café Marleen, waar Leeuw in zijn carrière vele malen heeft opgetreden. Het boek, genaamd Lou Leeuw, een rockende tijger, vertelt over het leven van de muzikant in de Groningse popmuziekwereld en alles wat hij in al die jaren heeft meegemaakt.

Al sinds de jaren ’60 geldt Lourens ‘Lou’ Leeuw als een prominente rockartiest in Groningen en omstreken. Toen de jonge Leeuw op 12-jarige leeftijd begon met gitaarlessen bij het Noorder Muziekhuis was er geen houden meer aan. Vanaf zijn vijftiende treedt de Groninger op in ontelbare bandjes als zanger, gitarist, maar vooral bassist.

Wie naar Leeuw’s muzikale carrière kijkt, krijgt tegelijkertijd een goed beeld van de Groninger popmuziek in het algemeen. De artiest was niet alleen zeer actief, maar heeft ook het nodige betekend voor de ontwikkeling van de plaatselijke popmuziek. Zo speelde Leeuw regelmatig samen met jonge musici en werd op een groot aantal verschillende podia door heel Groningen gespeeld. De laatste jaren is hij begonnen met het verhuren van zanginstallaties en heeft hij in de kelder van zijn huis een studio ingericht, waar hij voor zichzelf en anderen cd’s produceert.

Nadat vorig jaar de biografie van Appie Alberts is verschenen, is het ditmaal de beurt aan Lou Leeuw. Verplichte kost voor elke Groningse muzikant en een aanrader voor eigenlijk iedere muziekliefhebber. Tijdens de avond zullen vele muzikanten het podium betreden om zo niet alleen dan wel samen met Lou Leeuw op een muzikale manier het boek te presenteren. Hieronder vind je de volledige lijst met aanwezige artiesten.

Lex Koopman
Jenne Meinema
Marcel Wolthof
Nick Cramer
Koos Cramer
Inge van Calkar
Yvonne OttensHarrie Groenewold
Hans van Lier
Eddy Korma
Marinus Elzinga
Bert Hadders
Rieks Folgerts
Wally van de Reydt
Henny Dolsma
Lielian Tan
Shiba
Sebastiaan Wieringa
Steve Bradshaw
Dirk-jan Heinstra
Jaap Stegeman
Inkie de Jonge
Theo Houtkoop
George Welling