De vooruitzicht aan vanavond doet mijn hartje sneller kloppen. 5 januari, eindelijk zitten alle feestdagen er weer op. Dat doet deze door zichzelf benoemde Grinch zich deugd. En in Vera denken we iedereen blijk te kunnen maken met wat verlaat vuurwerk. Eerst in de grote zaal de plaatpresentatie van Traumahelikopter. Voor wie dan nog behoefte heeft aan lichamelijke beweging, in de kelderbar de opgefokte, uiterst energieke garagerock van Loud Squirt. Punkrock met ballen. Anderhalf jaar geleden, toen ze voor het laatst in de kelder speelden, was het optreden zo stomend en uitputtend, dat er weinig mensen overbleven om mijn persoonlijke hoogtepunt van downstage 2011, Backdoor Sluts No.9, te aanschouwen.

Nummers die gemiddeld zo'n twee minuten duren, met af en toe een adempauze als een uitstapje wordt gemaakt richting americana. Denk goed na voor je binnenloopt, want je zal gegrepen worden door de energie, en ontsnappen is niet mogelijk.

Op de eerste downstage van het nieuwe jaar meteen een potentiƫle polltopper, vergeet dit optreden niet als je in december je lijstjes gaat invullen. | EDWIN