Eerder dit jaar was rockband LunaQ voor dood opgegeven, maar door een bizar toeval werd deze band nieuw leven in geblazen. Zoveel dat ze binnenkort in Vera hun debuut-cd zullen presenteren.

LunaQ is beïnvloed door klassieke bluesrock, zoals je die kent van Van Morrison, The Black Crowes, James Brown en Led Zeppelin. De vier leden van LunaQ speelden lange tijd in verschillende bands, zoals The Hayfield Blues Band en de bluesrock band Greyhead. Hun huidige band ontstond na een heel aantal wisselingen in de opstelling.

Na het vertrek van hun drummer afgelopen mei, had het niet meer helemaal complete LunaQ nog één optreden  in de planning staan. Voormalig conservatoriumstudent Niels Voskuil studeerde in korte tijd de setlist van de band in en klom zonder verwachtingen het podium op. Daar ontstond een onverwachte chemie, een hernieuwde energie van LunaQ, die meteen oversprong op het publiek.  Ondanks dat hij in Randstad woont en de rest van de band in het Noorden  werd besloten dat Niels de band perfect aanvult en zodoende is hij gebleven.  

De band dook snel de studio in om vijf nummers op te nemen, wat natuurlijk wat makkelijker was nu er een gediplomeerd opnametechnicus in de band zat. Die cd wordt nu in Vera gepresenteerd. Achter de cd-presentatie zit een heel concept, met kunst in de ruimte, interactie van de band met videokunst tijdens het optreden en de release van een videoclip en meer.

Helaas is wegens ziekte het optreden van Gerhardt afgelast. In plaats daarvan zal singer-songwriter Inge van Calkarhet podium betreden. Inge heeft een grote voorliefde voor folk, maar streeft er na om een ijzersterk popliedje te maken. Deze combinatie samen met de unieke stem van de Groningse maken haar eigenwijze liedjes een verademing in singer-songwriter-land.

-Tsjalling