Wil je dat iets goed gedaan wordt, doe het dan zelf. Een aantal Vera-medewerkers vond de kelderbarprogrammering van de laatste tijd van zodanig niveau, dat besloten werd daar iets aan te doen. Man Hug was het resultaat. Na enkele veranderingen in de line-up is nu eindelijk de ideale bezetting gevonden onder de naam Man Hug II. Drie Downstagers en een Zienema-medewerker die weten hoe het moet: compromisloos hard. Wat nou, subtiliteit. Zelf noemen ze het fuzzy feedback noise. Ik vind dat een domme omschrijving: ik noem het takkeherrie. Denk aan een kruising tussen The Wipers en Black Flag, met een dikke laag feedback eroverheen. Luister hier de demo. Het is Hun Debuut, dus wees erbij. En doe je oordoppen in, dit wordt lachen!  

Ook vanavond: Hun Bed. Herrezen uit de as van Gummiknuppel, met leden uit Earth Control, Vakantie, Man Hug (Zanger Bert stapte uit Man Hug en verwerkte het verdriet in deze klassieker van Earth Control). Dit trio (ex-)Vera Art Division medewerkers kon je al eerder zien afgelopen zomer, tijdens het Owsum Zomercaf√©. Nu mogen ze Hun Rock naar de kelderbar brengen. Zwaarwichtig als de ballads van Cheater Slicks, soms middle of the road als Thin Lizzy of Lee Hazlewood, lees ik terug in de vooraankondiging van eerdergenoemd Zomercaf√©. Check Hun Tumblr voor een aantal opnames die aardig goed overbrengen hoe dat toen was: mooie liedjes en hier en daar (bedoeld?) rommelig en een beetje vals om je scherp te houden. Ik vind het mooi.

Een echt Vera-feestje dus. Iedereen is welkom om met ons vooraan te staan (met biertje), maar het maakt ons niet uit wat je ervan vindt. Als je het niet goed vindt, doe het dan lekker zelf!  |CHRIS