Mdou Moctar stond in 2015 voor het eerst in VERA en verraste vrijwel iedereen met zijn groovy woestijn blues. Hij is officieel inwoner van Niger, maar is vooral een Touareg. En uit die prachtige door woestijn omgeven wereld komen bijzondere ontdekkingen voort. Bij Moctar is het de Fender Twins op tien zetten en rammen, maar ook zeker een meer kwetsbare kant ontbreekt niet in zijn muziek. Het laatste studio album genaamd 'Ilana (The Creator)' uit 2019 is hier het perfecte bewijs van.
Live rockt hij en dat met een flinke dosis groove en blues. Het is gruizig en vies en schuurt als je kleren na een tiendaagse kamelentocht door de woestijn. Perfecte muziek voor de Vera club!

PS.
Dikke tip: De Zwitserse fotograaf Philippe Dudouit exposeert momenteel in Noorderlicht.
In THE DYNAMICS OF DUST documenteert Philippe Dudouit de nieuwe relaties die de verschillende inheemse en van oudsher nomadische bewoners van de Sahel-Sahara regio gevormd hebben met een gebied dat ze niet langer vrijelijk – of veilig – kunnen doorkruisen.
NB. Bezoek je deze week Noorderlicht (open op 12,14,15 juni), dan krijg je bij je entreebewijs een vrijkaartje voor Mdou Moctar!