Indierockers Meadowlake presenteren 11 mei hun debuutalbum in VERA. De opvolger van EP ‘Elegy’ werd opgenomen met producer Minco Eggersman, waarop ze een dynamische, nieuwe kant van zichzelf laten horen.

In opmaat naar de release verschenen al ‘Hot Punch’, ‘Heavy’, ‘No Tomorrow’ en nieuwste single ‘War’. Met deze singles laat de band zien een zeer divers scala aan songs te hebben. Singles ‘No Tomorrow’ en ‘Hot Punch’ zijn uptempo en ‘Heavy’ is duidelijk door shoegaze geïnspireerd, ‘War’ is een moment van rust. Een muzikaal sterk liedje, dat je na het eerste refrein meevoert in de klanken van gitaar, bass en synth-swells. Vanavond zal het album voor het eerst in z'n geheel live gespeeld worden.

Lesley Baker
Als support neemt Meadowlake een van de finalisten van de PopGroningen Talent Awards mee.
Na een turbulente tijd met Animal Antics, als gitarist en vocalist, heeft Lesley Baker gekozen voor een solo carrière. De songwriter is hoorbaar geïnspireerd door absolute titanen uit het genre indie-folk. De narratieven in zijn nummers baseren zich op zwaar melancholische gevoelens vebonden aan zeer persoonlijke en confronterende herinneringen.