Het eerste concert in de serie van 25 jaar Meindert Talma kon door de coronamaatregelen helaas geen doorgang vinden op zondag 30 januari. De show is in eerste instantie verplaatst naar zondag 18 december, maar is i.v.m. de WK finale op die zondag vastgesteld op 11 december. Kaarten blijven geldig.

In januari 2022 is het 25 jaar geleden dat Meindert Talma zijn debuutalbum 'Hondert Punten' presenteerde in Vera. Meindert beschouwt dit moment als de start van zijn muzikale carrière. Daarom vieren we het 25-jarig jubileum op een grootse manier: als een tour de force waarin Meindert in zijn vertrouwde thuispodium Vera 9 shows, verdeeld over 2022, al zijn albums integraal gaat spelen, zoveel mogelijk in originele bezetting. Daarnaast verzorgen negen Noord Nederlandse acts een voorprogramma. Zij spelen naast eigen werk een cover van Meindert, die in samenwerking met de Popfabryk in januari 2022 wordt uitgebracht als de LP 'De tijd is een schoft'.

Tijdschema:
14:30 - 14:50: Zea
14:50 - 15:00: Pauze
15:00 - 16:00: Hondert Punten (1997; Oetstar Rekkers) wordt door Meindert uitgevoerd met Janpier Brands, Janke Brands, Nyk de Vries, Herman Grimme en Johan Kooi.
16:00 - 16:15: Pauze
16:15 - 17:15: Ferhûddûker (1998; Hooverflag) wordt door Meindert uitgevoerd met Janpier Brands, Janke Brands, Nyk de Vries, Herman Grimme en Johan Kooi.

Stan Rijven in Trouw over Hondert Punten: ''Sombere songs over alcohol (Hobbydrinker), tegendraadse punk (Strandheem), scheve blues (Dikke Paulus) en gerafelde pop (Versmobiel Ondernemer) rijgen zich kaleidoscopisch aaneen. Telkens getuigend van een eigen warse binnenwereld.''

Sander Pleij in De Groene Amsterdammer over Ferhûddûker: ''De nieuwe koning van de Nederlandstalige popmuziek woont in Groningen en zingt Nederlands, Gronings en Fries. Rustig vertrekt hij op Ferhûddûker met hammond, drums en gitaren op een reis zoals Radiohead die maakt. Slepend de herinnering in. De muziek trekt muren van nevels op en Meindert zingt daar rustig overheen.''

Supportact ZEA is het solo-project van de in Amsterdam wonende Fries Arnold de Boer (Makkum, 1974). In het twintigjarige bestaan van deze band speelde De Boer in veertig landen, verdeeld over zes continenten. Op 19 november verschijnt ''Witst noch dat d'r neat wie'', het tweede Friestalige album van Zea en de opvolger van het veelgeprezen ''Moarn Gean ik Dea'' uit 2017. Intieme en poëtische teksten vormen steeds de basis van de muziek. Taal en taligheid zijn terugkerende thema’s op het album en in het leven van De Boer. In het bijbehorende songbook zijn daarom alle teksten vertaald naar vier talen. De begeleidende muziek is veelal akoestisch, persoonlijk en minimaal.