Update: Deze show kan zonder coronamaatregelen doorgang vinden. Dat betekent zonder stoelen, met normale capaciteit en zonder coronatoegangsbewijs.
De toegevoegde extra show van zaterdag 26 februari wordt nu weer samengevoegd met deze. De gekochte tickets voor de zaterdag zijn geldig voor de zondag matinee show.

In januari 2022 is het 25 jaar geleden dat Meindert Talma zijn debuutalbum 'Hondert Punten' presenteerde in Vera. Meindert beschouwt dit moment als de start van zijn muzikale carrière. Daarom vieren we het 25-jarig jubileum op een grootse manier: als een tour de force waarin Meindert in zijn vertrouwde thuispodium Vera 9 shows, verdeeld over 2022, al zijn albums integraal gaat spelen, zoveel mogelijk in originele bezetting. Daarnaast verzorgen negen Noord Nederlandse acts een voorprogramma. Zij spelen naast eigen werk een cover van Meindert, die in samenwerking met de Popfabryk in januari 2022 wordt uitgebracht als de LP 'De tijd is een schoft'.

Tijdschema:
14:00: Zaal open
15:00: Dammen met ome Hajo (1999; Excelsior Recordings) wordt door Meindert uitgevoerd met Janpier Brands, Janke Brands, Nyk de Vries, Herman Grimme en Johan Kooi. Dammen met ome Hajo is de soundtrack bij de gelijknamige roman.
16:00: Pauze
16:15: Leave Stumper (2001; Excelsior Recordings) wordt door Meindert uitgevoerd met Janpier Brands, Janke Brands, Nyk de Vries, Herman Grimme en Johan Kooi.

Gijsbert Kamer in De Volkskrant over Dammen met ome Hajo: Een uitstekend liedjesschrijver en tekstdichter is de in Friesland opgegroeide Meindert Talma. Hij kan niet genoeg geprezen worden om zijn liefdevole omgang met woorden en dingen die uit het dagelijks leven lijken te verdwijnen.  Zo maakt Talma de SRV-man onsterfelijk in het vertederende Versmobiel-ondernemer.

Marcel Haerkens in OOR over Leave Stumper: “Pop, rock, new wave, klassiek, disco; Meindert brouwt er een eigenzinnige soundtrack van. Zijn teksten (Nederlands en Fries) zijn direct, aansprekend en volkomen naturel. Een caleidoscopisch prachtplaatje om geen genoeg van te krijgen.”

Ps. Gastmuzikant Onna Limb ft. Jachtgeweer is helaas afgelast