In januari 2022 is het 25 jaar geleden dat Meindert Talma zijn debuutalbum 'Hondert Punten' presenteerde in Vera. Meindert beschouwt dit moment als de start van zijn muzikale carrière. Daarom vieren we het 25-jarig jubileum op een grootse manier: als een tour de force waarin Meindert in zijn vertrouwde thuispodium Vera 9 shows, verdeeld over 2022, al zijn albums integraal gaat spelen, zoveel mogelijk in originele bezetting. Daarnaast verzorgen negen Noord Nederlandse acts een voorprogramma. Zij spelen naast eigen werk een cover van Meindert, die in samenwerking met de Popfabryk in januari 2022 wordt uitgebracht als de LP 'De tijd is een schoft'.

Tijdschema:
14:30 - 15:00: Douwe Dijkstra
15:00 - 15:30: Pauze
15:30: Kriebelvisje (2003; Excelsior Recordings) wordt door Meindert uitgevoerd met Anne Soldaat, Jeroen Kleijn en Cor van Ingen. Kriebelvisje is de soundtrack bij de gelijknamige roman.
16:30: Pauze
16:45: Zonder titel (2005; Excelsior Recordings) wordt door Meindert uitgevoerd met Janpier Brands, Janke Brands, Nyk de Vries, Herman Grimme en Johan Kooi

Menno Pot in De Volkskrant over Kriebelvisje: “Geen betere chroniqueur van het provincieleven dan Meindert Talma, zanger en schrijver in beide officiële talen van Nederland. Kriebelvisje werd ingespeeld door gastmuzikanten als Anne Soldaat (gitaar) en Jeroen Kleijn (drums) van labelgenoot Daryll-Ann. Het levert prompt Talma’s beste plaat op.”

Marcel Haerkens in OOR over Zonder titel: “Het zesde album van schrijver, columnist, volkszanger en toetsenist Meindert Talma is titelloos. Een doorstart die de overstap naar het theater markeert? Zijn liedjes worden steeds geraffineerder. Electropop, klassiek, roots, rock, vaudeville etc. Op onnavolgbare wijze door elkaar gehusseld. Minimalistisch of juist barok. Wonderlijke, dwars klinkende toverballenpop, waarbij telkens een ander kleurtje aan de oppervlakte komt.”