In januari 2022 is het 25 jaar geleden dat Meindert Talma zijn debuutalbum 'Hondert Punten' presenteerde in Vera. Meindert beschouwt dit moment als de start van zijn muzikale carrière. Daarom vieren we het 25-jarig jubileum op een grootse manier: als een tour de force waarin Meindert in zijn vertrouwde thuispodium Vera 9 shows, verdeeld over 2022, al zijn albums integraal gaat spelen, zoveel mogelijk in originele bezetting. Daarnaast verzorgen negen Noord Nederlandse acts een voorprogramma. Zij spelen naast eigen werk een cover van Meindert, die in samenwerking met de Popfabryk in januari 2022 wordt uitgebracht als de LP 'De tijd is een schoft'.

Tijdschema
14:30 - 14:50: Jamila X
14:50 - 15:00: Pauze
15:00 - 16:00: De Domela Passie (2019; Excelsior Recordings): Rockopera met band, strijkers en koor over het leven van Domela Nieuwenhuis, de aartsvader van het socialisme en anarchisme in Nederland.
16:00 - 16:15: Pauze
16:15 - 17:15: Minna (2021; Excelsior Recordings) wordt door Meindert uitgevoerd met Janpier Brands, Janke Brands, Herman Grimme en Johan Kooi. Minna is Talma's derde voetbalalbum.

Vincent Kardinaal in Humo over De Domela Passie: “Zijn nieuwe werk is extreem ambitieus, en ook wel een beetje mal –  Talma ten voeten uit, dus. Koren, strijkers en zijn onderschatte band worden ingezet om een royaal geïllustreerde rockopera zonder weerga te presenteren. “

Klaas Knooihuizen in Trouw over Minna: “De biografische miniatuurtjes zijn nooit geestig óf schrijnend, maar telkens allebei tegelijk, of het nou over de ‘pleziergoederenboer’ gaat die shirtsponsor werd van FC Emmen of over Humphrey ‘Minna’ Mijnals, die al in de jaren vijftig leerde over het ongewenste huwelijk tussen voetbal en racisme. "