Het is even stil geweest rond de proza van de Groningse Fries. Tien jaar om precies te zijn. Maar Meindert Talma is terug met een autobiografisch roman/albumcombinatie. Een combi cyclus over het feit waarom Talma, tegen wil en dank, ‘ Neerlands Onbekendste Popster’ is geworden. Kelderkoorts luidt de titel van deel één met als hoofdthema’s Meinderts ambitie als muzikant en schrijver, familie, vriendschap, zijn problematische liefdesleven en volwassen worden in Groningen.

De liedjes kunnen gezien worden als op zichzelf staande hoofdstukken die nauw zijn verbonden met het boek. Talma heeft het album opgenomen met grote namen als gitarist Anne Soldaat, bassist Reyer Zwart (Freek de Jonge), drummer Jeroen Kleijn (Claw Boys Claw), zangeres Brenda Bosma (Spilt Milk), saxofonist Jan Klug (Christine Otten), Marieke de Bruijn en cellist Jos Teeken (het Vondelkwartet) (Bron: www.uitgeverijpassage.nl/content/view/401). Kelderkoorts, een verwijzing naar de kelderbar in Vera wordt op 9 oktober gepresenteerd met diverse gasten als Ricky van Duuren, De Colasmurfen, Nyk de Vries, De Jonge Boschfazant en DJ Cesanova. Dat wordt dus een avond lang cultuur snuiven.

Wil je alvast een voorproefje van Kelderkoorts als kijk- en luisterboek? Meindert Talma heeft zijn volledige roman/album voorgedragen en gezongen. Elke dag zet Meindert een hoofdstuk op YouTube. Kijk en beluister hier de eerste hoofdstukken!