Ik hoorde ons Robert nog zo zeggen: begin maart wil ik een avond waarin we Duitse kraut-rock combineren met een lokale DIY formatie. Aangezien Robert een man van zijn woord is, trappen we maart af met Mellie en Hands Off in de kelderbar!

We beginnen de avond stevig met vrienden van de Vera show: Hands Off. En als ik Hands Off zoek in de Vera zoekbalk krijg ik vele hits. Natuurlijk veel edities van The Hands Off Project, een terugkerend festival waarbij ze DIY artiesten uitnodigen om op zoek te gaan naar de mogelijkheden van live muziek. Ik kan u melden dat hier geweldige avonden uit zijn gekomen. Maar wat schetst mijn verbazing: deze lokale punkers hebben gewoon nog nooit in de kelderbar gespeeld, hoe is dat mogelijk?! Hier moet heel snel verandering in komen en daarom komt Hands Off op 4 maart de kelderbar bestoken met hun hits. Hands Off is een duo van Janneke de Boer op gitaar en zang en Tim Daniël Stienstra op drums en zang. Ze maken maatschappelijk gemotiveerde fuzzy punk wat een totaal werk vormt met de artwork en geweldige clips, oftewel een kelderdebuut voor deze lokale helden.

Mellie is een band uit Leipzig. Ze hebben in verschillende formaties gespeeld maar als ik het laatste album mag geloven komen ze met z’n drieën. Veel Duitse bands hebben iets kunstzinnigs en mysterieus om zich heen wat ook bij deze band weer duidelijk aanwezig is. De clips hebben een DIY gevoel en de artwork is erg kleurrijk en speels. De neurotische basloopjes en repetitieve coupletten worden vergezeld met prachtige stemmen, je merkt nauwelijks dat er nummer na nummer door de koptelefoon schalt. In november 2022 kwam I Have Ideas, Too uit. Dit album is nog melodischer en beter geproduceerd dan het eerdere werk, dus genoeg redenen om deze band uit te nodigen in de kelderbar!

Voor een luttele drie euro of een mooie clubkaart kun je op 4 maart een samenkomst komen zien van kunstzinnige en eigenzinnige muzikanten die DIY en gitaarmuziek tot een nieuw niveau brengen, tot dan! - WIETSE