Het is weer zover: een heerlijk potje trommelvlies-verwoestende metal. Bij de Groninger voorronde van de Metal Battle krijgen beginnende bands de kans om zichzelf 'in the picture' te spelen. Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn en er met de prijs vandoor gaan. Deze bestaat uit een plek in de halve finale, waar wederom wordt gestreden tegen de beste bands van Drenthe, Friesland en Overijssel.

Maar goed, zover is het nog lang niet. Eerst maar even kijken wie het hardste rockt van heel Groningen. De strijd zal vanavond gaan tussen:

Corvus
Corvus is een hardrockband uit Groningen die verschillende stijlen mixt. De bandleden hebben ook weinig keus met een zanger die het liefst hip en hopt over podia en vreemde maatsoorten, of heel hard schreeuwt over metal. Corvus brengt polka, stonerrock, funk en buitenaardse toetspartijen. Al deze invloeden vormen samen een vrolijke en stevige mix die menig luisteraar verblijdt of op het verkeerde been zet. Corvus, voor elk wat wilds.

Foul
Met de volgende band blijven we in de hogere sferen, want het is Space Metal dat de heren van Foul maken. De band heeft passie voor muziek; ze combineren polyritmiek, blast beats, ballades en chaos met blues, progressieve rock en klassieke invloeden. Hun drummer schijnt nooit een shirt te dragen, de gitarist haalt zijn inspiratie uit buitenaardse ontmoetingen, de zanger stuitert als een malle over het podium, de bassist was in zijn vorig leven Genghis Khan en de andere gitarist wordt “De Middelvinger” genoemd.

Lost in Bermuda
Lost in Bermuda is begonnen als een Metal Core band, maar heeft met de tijd toch meer een Death Metal sound gekregen. In de zomer van 2014 is de huidige frontman aangetrokken en hebben de heren nieuwe muziek geschreven.  De nieuwe nummers zijn een mix van verschillende stijlen,  maar blijven toch het harde geluid houden van Death Metal. Lost in Bermuda is een enthousiaste band die met veel plezier muziek maakt.

Re-Volt
Nog maar twee jaar oud is de band Re-Volt. Hun motto is: Metal “Metal” houden. Zonder subgenres eraan vast te plakken. De muziek is veelzijdig en uitdagend. De heren halen hun inspiratie voor hun creaties dan ook uit verschillende soorten muziek. Ook de show op het podium is vol energie en creativiteit.

Speelvolgorde is via loting op de avond zelf, dus kom op tijd!

Tijdens het juryberaad speelt de winnaar van de voorronde van 2013, Destitution. Ze spelen old-school Trash Metal. In september 2013 zijn de mannen de studio ingedoken om hun debuut-album “Beware The Fury Of The Patient Man” op te nemen, dat voornamelijk gaat over het gebrek aan menselijkheid in deze moderne tijd, waar geld en technologie de overhand heeft.

Japke