Helaas is Woud gecancelled omdat de helft van de band niet meer kan. Wouter wordt vervangen door Michiel Klein. Keimpe en Michiel spelen samen onder de naam Mike Kolding. Daarnaast zal Rik Möhlman de visuals verzorgen.

 

VERA is de club van de Internationale Pop Underground, waar de kelderbar deze benaming nog het meest letterlijk neemt. Doordat we geen entree vragen kunnen we voor een stevige underground line-up zorgen. Afgelopen jaren hebben we al internationale grootheden in de pop underground langs gehad, maar ook onze Nederlandse tak is wel vertegenwoordigd. Een van de nieuwere lichtingen Underground bands komt op dit moment vanuit wat rond Adept en Bonne Aparte is gekomen. De leden in deze groepen ontwikkelden een eigen sound waarmee een aantal andere bands zijn ontstaan. Bandjes als LUIK, Herrek, Bebe Fang en de bekendste, Eklin. Een aantal leden van deze bands hebben een eigen labeltje op gericht, Samling Recordings, waar eigen releases op uitkomen, maar ook I Am Oak heeft hier een tape op uitgebracht.

Vanavond speelt een van de nieuwste telgen van Samling recordings, Woud. Woud is het project van twee Eklin leden Wouter Venema en Keimpe Koldijk. Afgelopen jaar hebben zij een cd-r uitgebracht met een aantal Ambient georiënteerde tracks zijn te horen. Syntesizer melodieën en bewerkte stemmen en samples. Drums zijn spaarzaam, er is vooral aandacht voor de ambiënt geluiden. Woud is vergeleken met Burzum in een vrolijke bui, en door de soulvolle zang komt How To Dress Well ook naar boven. Kom kijken naar de nieuwe aanwas van de Nederlandse pop underground. - Thomas