Na een indrukwekkende wereldtour in 2015 in navolging van zijn succesvolle plaat ‘Turkey’, kwam Mike Krol van een behoorlijke koude kermis thuis. Datzelfde jaar won hij overigens wel de Vera Poll en kwam hij bij ons aan de muur op de erelijst te staan. Een existentiële crisis achtervolgde de excentrieke garagerocker en kort daarna besloot hij om volledig met muziek te stoppen. De relatie met het rock’n roll bestaan viel Krol vies tegen. Althans, zo leek het.

Power Chords’ is de nieuwe plaat van Mike Krol en deze lijkt verder te gaan waar ‘Turkeys’ is geëindigd. Hoorbaar is die welbekende snoeiharde garage punkrock zoals we die van hem kennen. Opgenomen in Nashville, Los Angeles en Krols geboortestaat Wisconsin. De plaat begint met een enorme bak herrie en feedback, maar zodra Krol zijn mond opentrekt beland je als luisteraar in bekend territorium. Agressief, assertief, met een randje, maar vooral catchy as hell.

Invloeden van Misfits, The Strokes, Weezer en Ramones zijn duidelijk hoorbaar, maar subtiel verwerkt in een eigen sausje. Waar muziek ooit het leven van deze man kapot maakte blijkt het tevens zijn redder te zijn. De persoonlijke worsteling maakt dit misschien wel Krols beste plaat tot nu toe. Pijnlijk, verleidelijk en boos, maar tegelijk verfrissend en tijdloos.

Mike Krol "An Ambulance"
Mike Krol on Audiotree Live (Full Session)