De opgekropte agressie van Tim Knol werd hem op een gegeven moment te veel. Klaar met dat singer/songwriter naamplaatje, rot op met die akoestische gitaar! Nee, het is afgelopen met de liefdesliedjes, vanaf nu alleen maar ellende. Dit heeft Tim volgens mij op een dronken avond gedacht in de kroeg. nadat het vierde 17-jarige meisje hem om een handtekening kwam vragen.

En zo zijn the Miseries denk ik ontstaan.

Terug naar 3 akkoorden, terug naar Rock 'n roll. melodieuze punknummers waarbij je zin krijgt om je leren jas weer uit de kast te trekken en de hele nacht ruzie te zoeken. Tuurlijk denk je wel nog een beetje: ''popster doet opeens punkmuziek omdat iedereen het doet'', maar dan moet je maar even langskomen. Het klinkt alsof hij het al zijn hele leven doet. Dus jackje aan, alleen maar halve liters aan de bar hakken, en baldadig doen. Recept voor een goede avond. |Douwe

 

Daarvoor The Black Cult. Met J. Mascis en The Miseries hebben we heel wat talent in de club staan deze avond, ter compensatie deze jonge honden uit de stad. Het optreden in de container tijdens Noorderzon vond ik fantastisch. Nou ja, ik heb in ieder geval lekker met postertjes gesmeten. Het optreden zelf weet ik niet zoveel meer van. Wat citaten uit het land dan.

 “Als ik hier nooit meer naar hoef te luisteren, open ik hoogstpersoonlijk meerdere megastallen in het land.” Marriane Thieme.

Veel mensen vinden de minuut muziek tijdens DWDD te kort, na The Black Cult geluisterd te hebben denk ik dat ik voor de 10 seconden opteer.” Matthijs van Nieuwkerken.

Gelukkig is Douwe(zanger The Black Cult, red.)beter in slikken dan zingen. Hiehoo!!” Gerard Joling.

“Inderdaad!” Gordon.

 Persoonlijk vind ik het allemaal wat hard en onterecht, maar ja, wat doe je eraan? |Remy