De Groningse electronic/wave band Model Depose doet je denken aan een tijd waarin bands als Depeche Mode en The Cure de alternatieve hitlijsten domineerden. Ieder nummer is een dynamische, intense belevenis en neemt je mee naar een wereld vol melancholie en hoop. De spacey synths, beladen vocals, golvende gitaarlijnen en stevige drums maken dat de band weet op te vallen.

Ze hebben opgetreden op verschillende festivals en wel naast namen als ABC, Clan of Xymox, Modern English en She Wants Revenge. Het debuutalbum 'Splitting Light' komt uit 2016, maar inmiddels heeft de band alweer drie sterke singles uit waarvan 'Stranger' de laatste is. Het nieuwe album 'Damage Control' zal worden gepresenteerd in Vera.

In 2018 ziet CYNN (Cynthia Weiss) voor het eerst het levenslicht, wanneer ze in augustus haar eigen soloproject lanceert. Haar laid-back popsongs krijgen een bijzonder tintje door haar sferische gitaarpartijen, gevoelige stem en pakkende teksten, die vormgegeven worden door middel van haar loopstation en elektronische drumpad. Een emotionele singer-songwriter met een vleugje bevrijding, geïnspireerd door o.a. The XX.