Een act die op het eerste gehoor niet gelijk een plek heeft binnen Vera, maar waarom de fuck ook eigenlijk niet? Toen duidelijk werd dat dit kon plaatsvinden tijdens een zaterdag met Loft werd het wel héél interessant. Met zoete en dansbare jaren tachtig pop zorgt dit voor een hele fijne dansavond die de brug vormt tussen nuchter en dronken, tussen avond en nacht en tussen artiest en dansmuziek.

Moon King is het alter ego van Daniel Woodhead en hij komt over uit Canada. Een act met een interessante staat van dienst en een act die een interessant muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Muzikaal opgegroeid in een land waar veel gebeurd op muzikaal vlak en waar Daniel in aanraking kwam met Arbutus Records, cult-label met acts als TOPS, Sean Nicolas Savage en Grimes. De eerste singles, EP en het debuutalbum liggen ook duidelijk in het verlengde hiervan. Softpop a la Unknown Mortal Orchestra, Alvvays en Austra, waar het ook verscheidene shows mee heeft gespeeld.

Met deze nieuwe EP Hamtramk ’16 zijn we een paar jaar verder en staat er een hele andere act. Een tocht door het nachtelijke leven van Detroit en de cultuur die er mee gepaard gaat heeft een nieuwe verrijkende invloed gehad. Een ruk naar het nachtleven met een EP vol disco, boogie en slowdance die zorgt voor bangers met hier en daar wat lieve randjes. Dit wordt zweten en dansen in de Kelder tot je voeten het je niet meer vergeven.