Aan de vooravond van de Olympische Spelen staat de Russische delegatie niet in Pyeongchang, maar gewoon in Vera! Oké, niet helemaal, maar de postpunkers van Motorama komen wel degelijk uit Rostov-on-Don in Rusland en dat zien we niet zo vaak, leuk!

Want zeg nu eerlijk, hoeveel Russische alternatieve bands kun je zo een-twee-drie noemen? Ik kwam in ieder geval niet verder dan Pussy Riot. Buiten de exotische afkomst staat de band bekend om hun waanzinnig strakke live-performance. Het schijnen namelijk echte workaholics te zijn en hebben sinds hun start in 2005 een goeie dertien jaar live ervaring in de vingers.

In die periode brachten ze zes platen uit, waarvan de laatste in 2016, getiteld ‘Dialogues’. De sound op dat album bevat heeft twee gezichten met her en der echte postpunk à la Interpol, bijvoorbeeld in het nummer Reflection, maar kent een vrolijke dansbare kant. Die laatste doet me denken aan The Drums op Hard Times en Someone is Missed alleen dan zónder de overvloed aan surfgitaren, maar mét een dikke portie synths zoals we dat kennen van Future Islands (volgt u het nog?).

Kortom; een avond met serieuze strakke Russische rock, waarbij zeker gedanst mag worden. Een perfect plan voor de vrijdagavond lijkt me!