Een dubbele bill. Het zal ook eens niet. Volgens mij is het de standaard van Thomas. Twee bands op één avond. Er zit altijd wel iets voor je bij. Gelukkig hoef je vanavond niet te kiezen. Met Mozes and the Firstborn en (al bijna oudgediende) Rococo. In welke volgorde er gespeeld gaat worden vanavond is mij onbekend, maar dat maakt niet uit. Op tijd komen om twee toppers te zien.

Rococo behoeft in feite al niet eens een aankondiging meer. Voor het eerst gezien in Vera op het hoofdpodium als voorprogramma van The Drums, meteen Thomas getipt en niet veel later stonden ze bij ons in de kelder. Samen met Herder, wat mij dan weer een rare combinatie leek. Best bijzonder dat je als band begint op het hoofdpodium. Zo heeft het hoofdpodium ook nog eens een pioniersfunctie. De wonderen, de wereld. Goed de muziek dan. Rococo speelt een schoolse meidenmix van hippe UK bands. Geïnspireerd door Editors, Kooks, maar dat is al een poosje geleden. De videoclip die ze gemaakt hebben laten zien dat ook meisjes echte dames worden, ze groeien alleen nog maar. Wat mij betreft mogen ze zeker vaker komen.

Mozes and the Firstborn is de nieuwe belofte uit Eindhoven. Lovende recensies over hun I Got Skills EP, behoorlijk wat shows en een verdomd aardig eigen geluid. Of ja, eigen is natuurlijk niet helemaal waar. Het heeft een behoorlijk jaren '60 geluid, gevuld me psychedelische klanken. Met de juiste houding en met het juiste geluid. Oude liedjes in de vorm van jonge knapen, The Stones zoals ze nu zouden klinken. Hele lichte Black Keys, een uitgeklede Maximo Park een onzekere Artic Monkeys. Als je daar wat mee kan kom je. Of je moet eigenlijk, want regel 1 op het kleitablet waar Mozes mee de berg afkwam stond het al: "Gij zult elke zaterdag in de Vera kelder aanwezig zijn. Anders moet u veertig jaar spijt betuigen." Of zoiets. Ik zou het zekere voor het onzekere nemen. - ANCO