Mr. Paul & The Lowriders is het nieuwe project van Monsieur Pol, Nonkel Paul of Lange Polle van Triggerfinger. Wie kent Paul Van Bruystegem niet? In juni speelt ‘Lange Polle’ zijn laatste 3 shows met Triggerfinger. OOR wijdde er een artikel aan.

De afgelopen maanden was hij druk aan de slag met muziek onder eigen naam. Het resultaat klinkt als een verzameling van bluesy psychedelica en psychedelische poprock. Verwacht onversneden muziek in zijn puurste vorm zoals we van Paul gewend zijn.

Dit najaar trekt Paul Van Bruystegem voor het eerst live met zijn nieuwe muziek naar de clubs. Dat doet hij met een indrukwekkende groep: Stoy Stoffelen (drums), Matthias Moors (bas), Patrick Cuyvers (toetsen), Jan Oelbrandt (pedal steel en gitaar), Alain Louie (zang en gitaar) en Tijs Vanneste (zang en gitaar). Bovendien springen sporadisch Sam Vloemans (trompet en percussie) en/of Frank Deruytter (sax) mee op het podium als special guests van Mr. Paul.

Hoewel hij oorspronkelijk een drummer was, pakte support Joost Dijkema de gitaar op toen hij een tiener was, en dat werd al snel zijn belangrijkste focus. Nadat hij het album 6- & 12-snarige gitaar van Leo Kottke hoorde was hij vastbesloten om de fingerstyle gitaartechniek te leren.

Het kleurrijke album Time Thief (2019) verbreedt de horizon van Dijkema's muziek met kronkelende en intense gitaarverkenningen op akoestische (6- en 12-snarige) en elektrische gitaar, gemuteerde bluegrass en luie, maar catchy folkrock.