Dat de Grunge aan een bescheiden revival bezig is, weten we sinds Cloud Nothings doorbraak maar al te goed. Net zoals we vooral achteraf goed zien hoezeer Grunge eigenlijk vermengd is met Punk, Garage en Noiserock. Nu is er weer een nieuwe loot aan de boom, die zich op het raakvlak van deze vier stijlen begeeft: Naomi Punk, niet toevallig ook uit Olympia en Seattle aan de Pacifische noordwestkust waar de Grunge opkwam.

Het was onze Pollwinnaar Parquet Courts die Naomi Punk op hun ‘2013 Mixtape’ zette en zo de boel in beweging bracht. Toen was het drietal rond Travis Coster al een paar jaar bezig en had een s/t EP en een plaat (‘The Feeling’) uit. Daarop is duidelijk de invloed van bands als The Wipers, Beat Happening en Nirvana hoorbaar. Dat heerlijk zompige geluid, alsof het midden in een moeras is opgenomen. Die dreigende sfeer en die dreinerige, licht wanhopige zang. De rammelende, maar tegelijk ingenieus in elkaar stekende melodieën.

Naomi Punk bracht in 2014 ‘Television Man’ op Captured Tracks uit, een verrassende, boeiende plaat, waarin iets meer aandacht is besteed aan het geluid, zonder het overigens te glad te maken. Het blijft zwaar, zompig en traag voort stampend, al gloort er iets meer licht aan de donkere horizon dan voorheen. Eén van de betere platen van het afgelopen jaar! Live voegt dit trio er een furieuze show aan toe, waardoor het allemaal nog knallender wordt. Precies zoals Noise, Punk, Garage, Grunge, of hoe je het ook maar wilt noemen, bedoeld is! Dit is typisch zo’n VERA-concert dat je beter niet kunt missen!

T-Ice